Suolahden Urho on vuoden 2023 Nuorisourheiluseura! Seuralle myös muita palkintoja!
SeuraJulkaistu: 26.01.2024 21.00

Suolahden Urho on vuoden 2023 Nuorisourheiluseura! Seuralle myös muita palkintoja!

Suolahden Urho on vuoden nuorisourheiluseura 2023, palkinto luovutettiin perjantaina 26.1. Keski-Suomen Urheilugaalassa Jyväskylän Scandic Laajavuoressa. Palkintoa olivat vastaanottamassa puheenjohtaja Laura Väisänen ja toiminnanjohtaja Sami Pekkala.

"Upea tunnustus ja tuntuu kyllä hyvältä, koska tiedetään kuinka paljon seuroja Keski-Suomen alueella on tekemässä hienoa työtä lasten ja nuorten liikunnan eteen. Meidän vahvuutena on ollut yhteisöllinen toiminta ja yhteistyö yli laji- ja seurarajojen. Olen ylpeä siitä, että jos meiltä ei löydy harrastajalle lajia, emme nykyään pelkää ohjata häntä esimerkiksi naapuriseuran toimintaan peläten, että menetämme jäsenen", kertoo toiminnanjohtaja Pekkala.

Keski-Suomen liikunta ry.:n raati painotti valinnassaan positiivista näkyvyyttä liikkumisen ympärillä, ja tottakai laadukasta ja kasvanutta junioritoimintaa. Urhon asema monilajiseurana tarjoamassa laajaa tarjontaa sai myös kiitosta.

"Olosuhteet harrastamiselle ovat paikkakunnalla hyvät, ja etenkin talvilajit jääkiekko, salibandy ja taitoluistelu ovat olleet hyvässä kasvussa. Kiitos tästä palkinnosta lähtee ihan jokaiselle toiminnassa mukana olevalle toimihenkilölle ja talkoolaiselle", jatkaa puheenjohtaja Väisänen.

Samaisessa tilaisuudessa Urholle myönnettiin myös muita palkintoja. TUL Järvi-Suomi palkitsi Urhon organisoiman Halloweenkävelyn vuoden liikuntatekona. Vuonna 2022 Äänekosken kaupunki palkitsi tapahtuman omana liikuntatekonaan, mutta nyt tunnustusta jättimäiseksi kasvaneelle tapahtumalle tuli myös kuntarajojen ulkopuolella:

"Meidät vakuutti erityisesti tapahtuman ja osallistujamäärän kasvu, sillä vuonna 2021 tapahtumaa ehdotettiin edellisen kerran palkittavaksi, jolloin osallistujamäärä oli n. 300–400 henkilöä, ja nyt tapahtumaan osallistui n.1700 kävijää", kommentoidaan palkintoraadista.

Eikä tässä vielä kaikki!

Urho pokkasi myös olympiakomitean myöntämän Onnenpantti lasten- ja nuorten tähtiseura-kannustuspalkinnon, ja stipendi vastaanotettiin ilomielin kehittämään Urhon junioritoimintaa entisestään!

Tapahtumassa palkittiin myös Huima/Urhon jalkapalloedustusjoukkue vuoden äänekoskelaisena liikuntatekona. Palkinnon perusteina oli historiallinen yhteistyö yli lajirajojen ja toiminnan menestyminen aina sarjanousuun asti.


Suolahden Urho

urhohockey@gmail.com

Sumiaistentie 27
44200 Suolahti