29
LOK
16.30
U15-juniorit, U15 AA alkusarja, lohko 3

JPK - Urho   

Alajärven jäähalli

JPK:n noiduttu maali Urhon sarjapisteiden esteenä, JPK-URHO 7-3(2-1,2-1,3-1)

Otteluennakossa ja myös valmentajien pitämässä ottelupalaverissa korostettiin asenteen merkitystä urheilussa. Vaikka olisi taitoa, voimaa ja nopeutta niin se ei yleensä riitä, jos tekeminen muuten on puolivillaista. Urhon U15 pelaajat selvästi kuuntelivat valmennuksen ohjeistusta, sillä asenteesta ja yrittämisestä Alajärven talvisessa illassa ei voi joukkuetta syyttää. Harmi vain, että hyvä tsemppi ei tällä kertaa riittänyt sarjapisteisiin. Rouva Fortunakin oli päättänyt olla sunnuntai-iltana kotijoukkue JPK:n puolella, sillä Urho loi kyllä kiitettävän määrän maalipaikkoja (Mutu xG 7) mutta kiekko ei vain pomppinut vastustajan maalin. JPK sen sijaan sai omat maalinsa osittain turhan helposti ja pikkaisen onnekkaastikin. Olikohan Halloweenilla vaikutuksensa ja kotijoukkueen maali oli noiduttu?

Valmennus painotti myös aktiivista karvaamista, joka vaatii juuri sitä asennetta. Kiekkotietokoneesta on tultava käskyä jaloille, jalkojen on alettava potkimaan vauhtia ja vastustajan liikkeelle lähtöä ja avaussyöttöä pitää päästä nopeasti häiritsemään. Jos vähänkin päättää antaa periksi, huilata ja liukua, niin vastustan pelinavaaminen helpottuu huomattavasti.

Jokaisen kannattaa käydä katsomassa karvaamisesta kouluesimerkki LeijonaTV:stä JPK-Urho pelin kohdasta 1.09.57. Kiekko pelataan vastustajan päätyyn, mistä puolustaja lähtee hakemaan kiekkoa. Viljami Hirvanen käy tööttäämässä vastustajan irti kiekosta, sentteri Anton Kankkunen nappaa kiekon ja tarjoilee namupassin maalin eteen täysin vapaaksi unohdetulle Lumi Lehtoselle, jonka laukaus ohittaa JPK:n hyvin pelanneen maalivahdin. Hieno maali ja malliesimerkki kuinka nopeasti ollaan maalintekopaikassa jos/kun kiekko saadaan riistettyä vastustajalta heti hyökkäyspäässä. Lumi ja Viljami uurastivat muutenkin esimerkillisesti läpi ottelun, olemalla taukoamatta vastustajan iholla kahnaamassa. Mukavia ja leppoisia tyyppejä kaukalon ulkopuolella, mutta ihanan ärsyttäviä vastustajalle kaukalossa!

Urhon muita onnistujia pelissä olivat Jimi Pasanen ja varakapteenista kapteeniksi tähän peliin ylennetty Aatos Rasku. Jimi toteutti sähäkkäästi toivottua karvauspeliä ja sai palkinnoksi vielä hienon maalinkin, kun tarkka laukaus suhahti vastustajan maalin etuyläkulmaan, siihen kuuluisaan Sebagon kenkälaatikkoon. Normaalisti kapteenin roolissa pelaavan Oiva Jauhiaisen jouduttua jättämään JPK-peli väliin, kapteenin vastuullista C-kirjainta paidassaan kantoi Aatos. Aatos johtikin joukkoja edestä, näyttäen mm. mallia kuinka laukauksia blokataan ja ollaan valmiita ottamaan joukkueen edestä myös vähän mustelmia. Laukausten eteen meneminen vaatii rohkeutta ja ennen kaikkea sitä peräänkuulutettua asennetta.

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

Suolahden Urho

urhohockey@gmail.com

Sumiaistentie 27
44200 Suolahti